Avenyfamiljen 2021

Vi vill bidra till att göra Göteborg roligare. Nedan listar vi projekt som vi kommer att öppna inför stadens 400 års jubileum.

FOMO

FOMO blir en ny restaurangdestination vid Skanstorget. Platsen är en av Göteborgs mest spännande och är omgiven av stadsdelarna Linnéstaden, Vasastaden samt Haga. Genom att addera fem nya restauranger och ett hotell till området som redan är ett av stadens mest restaurangtäta så skapas Göteborgs nya mötesplats.

På berget ovanpå nordens största bankvalv byggs ett av världens skönaste hotell. Utsikten är kanske stadens bästa. Byggnaden blir vacker och Avenyfamiljen kommer att ladda hotellet med själ som inga andra hotellkedjor någonsin kan göra. Hotellet får ca 200 rum, en rooftoprestaurang samt en boheminspirerad trädgård med pool och plats för yoga under träden. Hotellets målgrupp är världsmedborgare och ”creative minds”. Restaurangerna kommer attrahera locals samt hotellets gäster vilket ger en dynamisk atmosfär.

Restaurangerna öppnar hösten 2021 och för hotellet är planbesked sökt.

 


 

Tyska Bron

Genom skapandet av restaurangen Tyska Bron med anslutande restaurangbrygga får Göteborg sin första restaurang med riktig vattenkontakt. Du ska till och med kunna dricka ett glas vin samtidigt som du doppar fötterna i vattnet en varm sommardag.